René Piatnička

René Piatnička

René je u nás predajcom kancelárskej techniky Konica Minolta, Oki od roku 2011 a dá sa povedať, že je tým pravým horalom, ktorý sa nezľakne krivoľakých a kostrbatých cestičiek obchodu. Jeho nadšenie pre turistiku mu pomáha zdolávať prekážky a vysoké ciele.

Obľubuje horské túry. Na jar, na jeseň a v zime. Intenzívne sa tomu venuje 10 rokov. Každoročne si na začiatku sezóny ako rozcvičku s kamarátmi dá zopár jednodňoviek v Slovenskom raji a vo Vysokých Tatrách. A keď je dobre rozcvičený, vydá sa partia na viacdňové túry do niektorej z Fatier alebo do Nízkych Tatier. Tradíciou je v prvý októbrový týždeň túra v Poľských Tatrách. Tohto roku je v pláne najexponovanejšia túra - na poľskú Orliu prť.

Ďalším jeho výkonnostným koníčkom je horská cyklistika. Chytá sa jej väčšinou v lete a robí ju na amatérskej úrovni. Sto kilometrové prejazdy v teréne mu bohato stačia. O intenzite s akou sa tomuto hobby venuje svedčí aj množstvo pádov, ktoré však v šťastí prežil. Vykúpal sa aj v akomsi zabahnenom odkalisku. Z týchto dobrodružných jázd si už odniesol nejednu jazvu a telo má nimi posiate ako legendárny lovec žralokov z filmu Čeľuste. Príležitostne ich ukazuje na spoločenských večierkoch pre pobavenie prítomných dám.

Turistika je o pekných miestach. Určite ťa to motivuje fotografovať.

Tak je pravdou, že trochu aj fotografujem, ale nevenujem tomu toľko času ako samotnej turistike alebo cyklistike. Navyše to fotografické „nádobíčko“ je dosť ťažké, takže ho na túry so sebou veľmi nenosím...A chodím sa aj lyžovať do Talianska. Niekedy. Raz za rok. Je to však skôr výlet ako lyžovačka. Ale je tam pekne.