OKI – Priekopník LED technológie

2.júna 2020

OKI, plným menom OKI Electric Industry Co., Ltd., založené v roku 1881, patrí medzi celosvetovo známe technologické značky. Svoju činnosť koncentruje do šiestich oblastí, pričom aktivity v oblasti tlačiarní predstavujú cca. 29% celkového obratu, čo radí túto oblasť na prvé miesto spomedzi všetkých oblastí činnosti.

OKI-Internal-Event-30-Years-Animated-Banner-960x200

Aktivity v oblasti tlačiarní zabezpečované prostredníctvom spoločnosti OKI Printing Solutions sú z najväčšej časti postavené na vlastnej technológii LED tlačových hláv (priama konkurencia laserovej technológie tlače), ktorej je OKI nielen priekopníkom, ale vďaka neustálemu vývoju a inovácii aj symbolom. Na báze tejto technológie dnes spoločnosť OKI Printing Solutions dodáva ucelené portfólio tlačiarní a multifunkčných zariadení rozdelených do IT-série (zariadenia primárne určené pre domácich užívateľov), ES-série (zariadenie určené pre kancelárske/office prostredie) a Pro-série (tlačiarne určené pre grafické prostredie).

Koncom roka 2012 predstavila spoločnosť OKI prvé unikátne tlačiarne s bielym tonerom pre oblasť nízkonákladovej digitálnej tlače, ktoré jej otvorili nové pole pôsobnosti v kreatívnom, grafickom a reklamnom prostredí.

Mimo zariadení založených na LED technológii je OKI Printing Solutions taktiež úspešným výrobcom riadkových a ihličkových tlačiarní, ako aj dodávateľom súvisiacich tlačových riešení.